maanantai 11. toukokuuta 2020

Kyyhkyjahti

                                                                     Kyyhkyjahti

Kello kolme ajellaan jo viitasaarta kohti, saatiin lupa mennä jahtiin puidulle pellolle jossa ollut hernettä. Odotus on korkealla, kun keväällä ostettu beretta mukana ja olen sillä harjoitellut koko kesän, sekä herneen pitäisi vetää kyyhkyä puoleensa.

Lämpötila on 14 astetta ja ihan kirkas taivas, katselen peltoja joita ohitetaan useita matkan aikana, pellot on valtaosin puimatta. Lopulta Taneli kääntää talon pihaan ja auto jätetään siihen parkkiin, kun puitu pelto on ihan vieressä, pellosta leviää makea tuoksu ja katselemme äkkiä paikan johon menemme. Naamioverkko, kepit ja kaaveet mukaan. Hetken päästä kaaveet on levitetty ja naamioverkko pystyssä, työnnymme istumaan naamioverkontaakse. Aurinko alkaa nousta ja samalla pölähtää sumu ympärille, maisema näyttää lumoavalta. Sumun takia ei lento alakkaan heti vaan saamme istua hyvän aikaa passissa ja katsella maisemaa, sekä auringon nousua, joka loistaa isona sumun lävitse.

Lopulta yksinäinen kyyhky syöksyy vauhdilla kuville ja tulee ihan unelma paikalle ja ensimmäinen ammuttu riistalaukaus beretasta pudottaa kyyhkyn rättinä alas. Saku noutaa kyyhkyn ja odotus jatkuu. Kyyhkyä viuhtoo ja lentelee ohite ja istuvat kuusiin pellon laidalla, mutta ei vaan halua enään tulla kuville, eikä yksikään tule ampuma hollilta.

Sumu hälvenee ja ilma alkaa lämmitä, teemme nopean ratkaisun ja siirrymme puiden alle hetken menee ja kyyhkyjä tulee Taneli pudottaa kyyhkyn ja itse ammun, niin kyyhkystä pölisee höyheniä, mitä ihmettä, ei se tippunut, samantein tulee lisää kyyhkyjä, sama kuvio, TÄH, mikäs nyt, Saku noutaa kyyhkyt. Lähden etsimään kyyhkyjä joita ammuin, vaikka kuinka pyöritään, niin ei löydy kyyhkyjä. Ilma alkaa lämmetä liikaa koiralle ja itselleni, eikä kumpikaan ole vielä ihan täydessä kunnossa, kun ensimmäinen reissu menossa. Pakko luovuttaa ja totean et varmaan haulit vain raapi höyhenpukua ja linnut selvisivät vammoitta.

Lento loppuu kuin seinään ja toteamme et on kyllä kuumakin aurinko porottaa kuumasti, tavarat kasaan ja autoon, autossa lämpömittari näyttää 22 astetta ja sää on kuin kesällä, eli parempi keli auringon ottoon jo, kuin sää metsästää.

Taas sai muistutuksen et metsästys on metsästystä ja se ei mene niin kuin ajattelee, sieltä ei oteta mitää vaan se annetaan, kuitenkin päästiin paistille ja metsälle. Paluu matka menee silmät ristissä, kun ei sitä liikoja tullut nukuttua yöllä ja lämpö tekee olon raukeaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti