perjantai 6. tammikuuta 2012

Kesä 2009

















































Kesä 2009 oli ja meni ei tullut enään samoissa määrissä kalasteltua kuin edellisinä vuosina.
Mutta pari hyvää reissua tehtiin Hannun kanssa, joka kuhan kanssa kuvassa. Kävimme kalassa Päijänteellä, Vaajakoskella ja Saarijärvellä.

SAARIJÄRVI

Oli 27 heinäkuuta ja mukavan lämmin kesäilta. Hannu oli hankkinut meille luvat Saarijärvelle ja houkutellut, että mennään sinne kalaan. Minun taivutteleen ei hirveästi tarvittu, joten matkalla oltiin.
Hirvaskankaalta evästä, polttoainetta veneeseen ja matka jatkui. Aurinko pilkisteli pilvien lomasta ja saavuimme veneen lasku paikalle. Trailerilta laskettiin Hannun vene veteen ja tavarat kyytiin. Ei tarvinnut ottaa kuin muutaman sadan metrin spurtti veneellä ja alettiin laskea uistimia veteen.
-Mites täkyraksi, onko sillä kukaan mitään saanut.
Hannu siihen ei paljoa sano juuta eikä jaata. No mulla muutama muikku mukana, eli taimenen toivossa raksi veteen. Uistellaan ja keli on hieno. Laineen liplatus kuuluu veneen kyljistä ja kierretään kehää selällä ja Hannu muistelee missä on tullu kuhaa ja minkä kokoista. Ei oikein meinaa syödä, mutta mitä se nyt haittaa.
Keli tyyntyy, aurinko laskee ja enimmät pilvet siirtyy sivuun. Taivaanranta muodustuu alareunan punertavasta, siitä kellertäväksi ja lopuksi isoksi sinertäväksi kanneksi pään ylle. Hienolta näyttää ja tahkoamme samoilla paikoilla.
Lopulta täkyraksiin nappaa joku, plaanari lähtee reipasta vauhtia taakse ja nappaan vavan käteen. Kala käy pinnassa ja näen, että se on hyvän kokoinen kuha ja sillon se on irti. Kelaus ylös ja totean, että muikku on purtu poikki. Eka kunnon tärppi ja kala pääsee harmiksi karkuun, mutta minkä sille mahtaa.
Taas on hiljaista jonkun aikaa ja melkein samalta kohdalta nappaa kala kiinni. Hannu alkaa kelaamaan kalaa ja lyhyen väsytyksen jälkeen, veneessä on reilu parinkilon kuha.
Sit syönti loppuu ja kalasaalis jää määrällisesti pieneksi, hyvästä yrityksestä huolimatta, ei enempää tapahdu ja, kun palailemme pois päin alkaa aurinko nousemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti